Схеми: якою буде нова вулиця між Левандівкою і Рясним

У мерії оприлюднили проєкт нової вулиці, яка з’єднає Суботівську з мікрорайоном Рясне. Фото: pinterest.com

У мерії оприлюднили проєкт нової вулиці, яка з’єднає Суботівську з мікрорайоном Рясне. Фото: pinterest.com

Транспорт та інфраструктура
27 листопада 2020 15:42

У мерії оприлюднили проєкт нової вулиці, яка з’єднає Суботівську з мікрорайоном Рясне. Проєкт розробили у ЛКП «Інститут просторового розвитку».

Нова вулиця буде протяжністю 2,5 кілометри. Згідно з планом, вулиці Суботівську та Ряшівську планують продовжити, повідомляє ZAXID.NET.

За словами проектанта «Інституту просторового розвитку» Ростислава Білинського, спочатку планують збудують дві смуги руху, по одній у кожному напрямку. Таку конфігурацію вулиця матиме аж до перехрестя з вул. Шевченка, в районі вул. Бузинової та Калинової, де запланували облаштувати квазі-кільце.

Схеми ЛКП "Інститут просторового розвитку" Схеми ЛКП "Інститут просторового розвитку"

«Це кільце матиме зовсім інший принцип роботи, ніж на Залізничній – Левандівській: якщо там є пріоритет громадського транспорту, то у цьому випадку транспорт буде рухатись по колу», – зазначив Ростислав Білинський.

На кільці облаштують два регульовані перехрестя з велокільцями. Квазі-кільце зроблять так, аби вулицею міг їздити тролейбус і розвертатись на кільці.

Під залізничною станцією «Клепарів» у першій черзі буде два тунельних шляхопроводи: один для автомобілів, інший для пішоходів і велосипедистів. Поки що, на цій частині буде дві смуги руху, але ширина тунелю у майбутньому дозволятиме облаштувати три. Ростислав Білинський запевняє, що по новій вулиці почне їхати 35-40% пасажиропотоку з Рясного.

Схеми ЛКП "Інститут просторового розвитку" Схеми ЛКП "Інститут просторового розвитку"

Уздовж всієї вулиці облаштують відокремлену двосторонню велодоріжку. Велодоріжка буде двосторонньою по обидва боки, що передбачено дрйгою чергою. Окрім цього, на вулиці будуть зелені зони, де прокладуть комунікації та висадять дерева.

Загальна вартість проекту становить близько 800 мільйонів гривень. Розпочати будівництво вулиці планують у липні 2021 року.

Нагадаємо, на львівські вулиці Мазепи і Грінченка чекає масштабна реконструкція

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах