Винен карантин: у Львівській області подорожчав проїзд у приміських маршрутках

Винен карантин: у Львівській області подорожчав проїзд у приміських маршрутках. Фото: Пустомитівська міськрада.

Винен карантин: у Львівській області подорожчав проїзд у приміських маршрутках. Фото: Пустомитівська міськрада.

Транспорт та інфраструктура
24 грудня 2020 15:48

Перевізники Львівщини підняли тарифи на проїзд у приміських автобусах. Ціни на квитки зросли в середньому на 20%. Таке рішення пояснюють негативним впливом карантинних обмежень та вимогою возити лише сидячих пасажирів, через що пасажиропотік впав майже удвічі. Читайте всі львівські новини

З 21 грудня зросли тарифи у напрямках Городка, Пустомитів, Буська, Жовкви, Кам'янки-Бузької, які обслуговують перевізники «Фіакр Львів», «Міра і К» та АТП 14630. Зокрема, новий тариф зі Львова до Городка становить 26 гривень, а зі Львова до Пустомит – 16 гривень.

«Вартість пального не зросла, трошки зросла мінімальна зарплата, але це не головне. Питання у карантинних вимогах щодо перевезення лише сидячих пасажирів. Загальний пасажиропотік впав удвічі. Щоби зберегти рентабельність, зростання мало би бути щонайменше удвічі, але всі розуміють, що всім важко і отримувати прибутки на докарантинному у рівні ніхто не збирається. Але вийти хоча би на мінімальний нуль мусимо, в іншому разі ми просто станемо», – пояснив Zaxid.net керівник концерну «Екопастранс», який об’єднує згаданих перевізників, Ігор Самардак.

За його словами, нові тарифи сформовані на рівні собівартості.

Голови Львівської обласної державної адміністрації Тараса Греня зазначив, що  тарифи на приміських маршрутах зросли в середньому на 18-20%, а обладміністрація вже кілька років не має повноважень впливати на цей процес. Мешканці прильвівських населених пунктів дуже невдоволені зростанням і закликають бойкотувати нові тарифи.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах