Три тисячі робочих місць: біля Жовкви створять приватний індустріальний парк

Три тисячі робочих місць: біля Жовкви створять приватний індустріальний парк. Фото: Pickard.com.ua (ілюстративне).

Три тисячі робочих місць: біля Жовкви створять приватний індустріальний парк. Фото: Pickard.com.ua (ілюстративне).

Транспорт та інфраструктура
28 лютого 2021 10:43

Цього року біля Жовкви створять приватний індустріальний парк площею близько 85 гектарів. Проект Жовківського індустріального парку (Zhovkva Industrial Park) нині перебуває на стадії розробки та погодження детального плану території.

Парк розташовуватиметься у трикутнику між містом Жовква і селами Воля-Висоцька та Глинськ. Звести його планують в три черги, першу з яких мають запустити наприкінці цього року. Розробкою стратегії та будівництвом займатиметься девелоперська компанія P. R. Development з групи PR Group, пише Zaxid.net. 

Компанія вже викупила 20 гектарів у дрібних землевласників, решту планують взяти в оренду або придбати на аукціонах. Вже укладені меморандуми з чотирма компаніями, які згодом планують працювати у Zhovkva Industrial Park. Вони займаються переробкою сільськогосподарської продукції і виробництвом харчів, виготовленням меблів та будівельних матеріалів.

Планується, що після введення в експлуатацію усіх черг індустріального парку та запуску повноцінного виробництва у ньому працюватимуть до 3 тисяч людей, а щорічні додаткові надходження до бюджету місцевої громади становитимуть близько 320 мільйонів гривень.

Загалом PR Group, яка вже володіє індустріальним парком Sigma Park Yarychiv у селі Старий Яричів Кам’янка-Бузького району, планує побудувати 10 індустріальних парків на Львівщині. Нині компанія веде активні перемовини щодо придбання або оренди землі в Стрийській та Белзькій територіальних громадах.

Нагадаємо, індустріальний парк – це спеціально організована для розміщення нових виробництв територія із енергоносіями, інфраструктурою, необхідними адміністративно-правовими умовами, якою керує спеціалізована компанія.

Статистики розповіли, в кого у Львові та області була найбільша зарплата у 2020 році. Середня номінальна заробітна плата штатного працівника Львівщини у листопаді минулого року становила 10661 гривню, що у 2,1 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (5000 гривень).

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах