Мерія Львова прокоментувала ймовірність подорожчання проїзду в автобусах

Мерія Львова прокоментувала ймовірність подорожчання проїзду в автобусах. Фото: Христина Процак

Мерія Львова прокоментувала ймовірність подорожчання проїзду в автобусах. Фото: Христина Процак

Транспорт та інфраструктура
26 сiчня 2021 16:40

Львовом активно гуляють чутки про підвищення вартості проїзду у міському транспорті. Міські автобусні перевізники просять Львівську міськраду переглянути вартість проїзду та розрахувати новий економічно обґрунтований тариф. У мерії ж запевняють, що найближчим часом підвищувати вартість проїзду не будуть.

Перевізники представили свої розрахунки нового тарифу членам комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міської ради.

«Ми просимо, щоб Львівська міськрада виставила економічно обґрунтований тариф і визначила реальний тариф, який зможуть оплачувати львів’яни. Різницю між цими тарифами необхідно передбачити в міському бюджеті», – розповів Zaxid.net голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Економічно обґрунтованим тарифом і приватні, і комунальний перевізник «АТП-1» вважають 14 гривень. Іван Велійка каже, що відколи востаннє підвищували вартість проїзду, 1 лютого 2019 року, змінилася низка показників, що впливають на тариф, зокрема вартість пального, газу, електроенергії та мінімальна зарплатня.

Втім, керівник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів запевнив, що найближчим часом місто не збирається змінювати тарифи на міські перевезення в межах Львівської ОТГ.

«Час від часу перевізники звертаються до міста з проханням переглянути вартість проїзду в автобусах. Ми взяли їхні розрахунки до уваги і зробимо свої, однак про ніякі збільшення вартості проїзду наразі не йдеться», – розповів Орест Олеськів.

Додамо, що востаннє вартість проїзду в львівських автобусах із 5 до 7 гривень зросла 1 лютого 2019 року.

Нагадаємо, 1 січня 2021 року зі Львова до населених пунктів Львівської ОТГ курсують міські автобуси. Затверджено схему дев'ять маршрутів до цих сіл і селищ — це продовження чотирьох існуючих і запровадження п'яти нових. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах