Візуалізація: якими будуть школа та дитсадок у мікрорайоні Під Голоском

Якими будуть школа та дитсадок у мікрорайоні Під Голоском. Фото: Львівська міська рада

Якими будуть школа та дитсадок у мікрорайоні Під Голоском. Фото: Львівська міська рада

Транспорт та інфраструктура
12 березня 2021 17:18

У Львові вже визначили переможців Всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію школи та дитячого садка на території житлового району Під Голоском. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

На конкурс подали 26 проектів з різних міст України. Завданням архітекторів було розробити проектну пропозицію школи на 450 учнів та дитсадка на 70 місць. Очікується, що ці проекти вирішать потребу у освітній інфраструктурі мікрорайону.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

В управлінні архітектури та урбаністики зазначили, ділянка, що передбачена для будівництва освітнього комплексу, має вигідне місце розташування та межує із парком. Спортивні майданчики та частина приміщень школи передбачаються для використання мешканцями у позанавчальний час.

«Не менш важливим є ефективне розташування об'єктів на ділянці, що враховує рельєф території, орієнтацію за сторонами світу та використовує найбільш придатні для будівництва місця. Більше того, формуючи перед головним входом площу, що може використовуватися як новий громадський простір для громади району Під Голоском», — зазначив головний архітектор Львова та голова журі конкурсу Антон Коломєйцев.

Відтак, переможцем конкурсу обрано проект під шифром 000188, авторського колективу львівських архітекторів «Guess Line Architects» Андрія Лесюка, Софії Школяр, Катерини Іващук, Михайла Когута, Оксани-Дарини Кицюк, Андрія Гончаренко, Марії Школьник, Ігоря Когута, Ольги Хрупович та Назарія Дуди. Цей проект-переможець отримає грошову винагороду у розмірі 120 000 гривень.

Якими будуть школа та дитсадок у мікрорайоні Під Голоском. Фото: Львівська міська радаЯкими будуть школа та дитсадок у мікрорайоні Під Голоском. Фото: Львівська міська рада

Якими будуть школа та дитсадок у мікрорайоні Під Голоском. Фото: Львівська міська радаЯкими будуть школа та дитсадок у мікрорайоні Під Голоском. Фото: Львівська міська рада

«Перш за все ми хотіли зберегти характер середовища і надати дітям можливість взаємодіяти з природою, тому будівлі посаджені на ділянку так, щоб навчальні приміщення були орієнтовані на рекреаційні території довкола, а на самій ділянці організовані елементи, що спонукають дітей досліджувати оточення. Ми врахували контекст середовища, намагались максимально використати наявний рельєф, що стало цікавим викликом для нас. Форми будівель реагують на існуючу забудову та враховують майбутній розвиток територій довкола» — розповідають про проектні рішення автори-переможці.

Нагадаємо, у 2021 році у Львові планують збудувати ще один дитячий садок. Новий заклад дошкільної освіти має з’явитись на вулиці Білогорща в районі Левандівка.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах