Говорить Садовий: скільки коштує медична авіація для пацієнтів

Скільки коштує медична авіація для пацієнтів. Фото: Роман Балук

Скільки коштує медична авіація для пацієнтів. Фото: Роман Балук

Транспорт та інфраструктура
12 квiтня 2021 11:14

Міський голова Андрій Садовий відповів на популярне запитання львів’ян та мешканців області стосовно вартості медичної авіації. Як виявилось, ця послуга є безкоштовною для усіх пацієнтів, адже всі витрати компенсує держава.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Мені приємно, що Львів став першим містом в Україні, в якому запрацювала медична авіація. Є злагоджена робота лікарні швидкої медичної допомоги і вертолітної команди, що обслуговує обласний департамент охорони здоров’я. Система почала працювати як годинник. Вже сьогодні, як комусь потрібно провести термінову операцію чи госпіталізацію, то за 20-30 хвилин гелікоптер прилетить в будь-яку точну області та доставляє пацієнта до нашої лікарні. До речі, багато хто запитує, скільки це коштує, тож наголошу, що для пацієнта ця опція безкоштовна, все компенсує держава. Добре, що ми сьогодні маємо шанс рятувати ще більше людей, давайте ще більше шансів на життя», – розповів мер Львова Андрій Садовий під час ранкового ефіру на радіо «Люкс FM».

Нагадаємо, бригада авіаційної системи на Львівщині приступила на постійне чергування 1 квітня. 9 квітня вперше до львівської лікарні швидкої медичної допомоги гвинтокрилом доправили 79-річну пацієнтку з Турки, у неї діагностували ішемічний інсульт. А вже 10 квітня ще одна людина отримала шанс на життя –до лікарні доправили гелікоптером постраждалого у ДТП 59-річного чоловіка з Бродів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах