Є відповідь: коли капітально відремонтують площу Коліївщини

Коли капітально відремонтують площу Коліївщини. Фото: unsplash.com

Коли капітально відремонтують площу Коліївщини. Фото: unsplash.com

Транспорт та інфраструктура
14 квiтня 2021 11:15

Цього року у Львові планують реалізувати ще один важливий проект – капітально відремонтувати площу Коліївщини. У мерії вже визначили переможця тендеру на реконструкцію найменшої львівської площі.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Ми провели процедуру закупівлі щодо капітального ремонту території площі Коліївщини. Відповідно маємо намір укласти договір з ТОВ «Вельт Капітал», що є переможцем у згаданій закупівлі. Вартість робіт складає, згідно з пропозицією підрядної організації, - 3 236 758,00 гривень», - повідомили в управлінні охорони історичного середовища Львівської міськради.

Фінансування робіт буде здійснюватися за рахунок коштів проєкту «ReHERIT: Спільна відповідальність за спільну спадщину» та коштів місцевого бюджету.

У межах капремонту підрядник має замінити комунікації та мощення площі, висадити нові кущі та дерева, встановити елементи благоустрою та копію старого львівського ліхтаря. Крім цього, на площі Коліївщини відновлять фонтан-криницю та встановлять інформаційної таблиці для ознакування археологічних знахідок. Після реконструкції тут з'явиться новий громадський простір.

Водночас, у проекті немає ні слова про популярний розмальований хіпі-бус, який раніше був окрасою площі Коліївщини. Влітку 2019 року його забрали з площі Коліївщини на евакуаторі та планували відреставрувати. Та подальша доля буса невідома.

Зазначимо, площа Коліївщини, що між вулицями Староєврейською та Братів Рогатинців, виникла у ранній австрійський період на місці старої єврейської дільниці. Первісно площа називалася Жидівською, а у 1871 році після переведення конскрипційної нумерації на вуличну її перейменували на площу Векслярську. У 1944 році радянська влада змінила назву на площу Коліївщини. Це найменша площа у Львові – 650 квадратних метри, що є її особливістю.

Нагадаємо, для львівської школи №78 розробили сучасний і креативний проєкт реконструкції подвір’я. Нещодавно його представив Інститут просторового розвитку.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах