Виправну колонію на Хуторівці виставили на аукціон: що там буде

Виправну колонію на Хуторівці виставили на аукціон. Фото: Уляна Ситник

Виправну колонію на Хуторівці виставили на аукціон. Фото: Уляна Ситник

Транспорт та інфраструктура
07 травня 2021 12:13

Виправну колонію №48, що на вулиці Хуторівка, 2 у Львові, виставили на аукціон. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства юстиції України.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Велика приватизація в’язниць продовжується. Ще один недіючий об'єкт пенітенціарної системи виставлено на аукціон – Львівська виправна колонія №48. Це загалом близько сотні об’єктів нерухомості, розташованих на земельній ділянці площею 10,7 га», — зауважив очільник відомства Денис Малюська.

Стартова ціна лоту – понад 132,5 мільйонів гривень. Аукціон відбудеться 3 червня.

Нагадаємо, минулого року виконавчий комітет Львівської міськради погодив умови для забудови території колишньої Львівської виправної колонії №48, що на вул. Хуторівці, 2. Зокрема, на місці колонії обіцяють збудувати спортивний комплекс, центр для пенсіонерів, мистецький центр, медіатеку, освітню школа на 18 класів та дитячий садок на 100 місць. Також тут має бути зелена зона не менше ніж на площі 0,8 га.

Зазначимо, Львівську виправну колонію №48 створили у 1946 році. З 1961 року установа мала суворий режим утримання. На базі колонії працював науково-дослідний інститут по розробці нових технологій. У 2017 році колонія №48 перестала виконувати свою функцію, зараз там немає жодного в’язня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах