Яку саме: у Львові пропонують перейменувати площу та вулицю на честь Івана Павла ІІ

У Львові пропонують перейменувати площу та вулицю на честь Івана Павла ІІ. Фото: mapio.net (умовне)

У Львові пропонують перейменувати площу та вулицю на честь Івана Павла ІІ. Фото: mapio.net (умовне)

Транспорт та інфраструктура
13 травня 2021 12:33

Наступного місяця, з 23 по 27 червня, в Україні відзначатимуть знаменну 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до України. Тоді Святійший Отець завітав до Києва та Львова. З цієї нагоди у місті Лева пропонують перейменувати вулицю та площу.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак, з відповідною ініціативою до мерії звернулись представники духовенства.

Так, пропонують перейменувати частину вулиці Хуторівки (від вулиці Стрийської до проспекту Червоної Калини) на проспект Святого Івана Павла ІІ. А території у районі вулиці Стрийської та вулиці Козельницької присвоїти назву «площа Святої Софії Премудрості Божої».

«На Хуторівці розташована Духовна семінарія Святого Духа УГКЦ, а в районі Стрийської-Козельницької — Український Католицький Університет. Під час візиту Святійшого у 2001 році їх щойно починали будувати, відтак Отець тоді освятив місце і наріжний камінь під ці проекти», - пояснив Маркіян Лопачак.

Ухвалу про відповідні перейменування вже підготували. Депутатський корпус розгляне її на сесії 20 травня.

Нагадаємо, від 5 травня у Львові офіційно є вулиця Захисників України. Навіть встановили таблицю з відповідним найменуванням. Таку назву отримала безіменна вулиця, яка з’єднує вулиці Шевченка і Городоцьку.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах