Цифра дня: скільки дерев висадили цієї весни у Львові

Скільки дерев висадили цієї весни у Львові. Фото: stova.sk (умовне)

Скільки дерев висадили цієї весни у Львові. Фото: stova.sk (умовне)

Транспорт та інфраструктура
13 травня 2021 15:49

Структурні підрозділи мерії та благодійники активно озеленюються місто. Лише навесні 2021 року у Львові висадили 260 різноманітних дерев. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Найбільше у Львові висадили лип – аж 85 штук, а тополь італіка у місті з’явилось ще 63. Посадили також 16 тюльпанових дерев, 15 платанів, 11 кленів, 10 дубів, 10 сакур, 8 гіркокаштанів, 8 дерев горобини, 6 гінкго та 5 магнолій.

Крім того, вперше у Львові посадили абсолютний екзот – нотофагус антарктичний у парку «Високий замок». Всі 260 посаджених дерев є крупномірами, усі мають відповідні опори і полив.

Скільки дерев висадили цієї весни у Львові. Інфографіка: Олександра СладковаСкільки дерев висадили цієї весни у Львові. Інфографіка: Олександра Сладкова

«Якщо розрахувати в коштах, то така операція мала б коштувати міському бюджету мінімум 850 тис. грн, і це без врахування коштів на планування і координацію процесу, лише саджанці, доставка і посадка. Але насправді бюджетних коштів не було витрачено жодних (виняток - Львівавтодор, що оплатить дерева після закінчення робіт). Це все стало можливим завдяки співпраці десятків людей, організацій та власників ресурсів», –  розповіла керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

Нагадаємо, 17 квітня у Львові висадили першу алею італійських тополь. Дерева висадили в рамках глобального екологічного проєкту «Озеленення планети».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах