З вітерцем: зі Стрия до Мукачева збудують платний автобан

З вітерцем: зі Стрия до Мукачева збудують платний автобан. Фото: Rivne.media (умовне).

З вітерцем: зі Стрия до Мукачева збудують платний автобан. Фото: Rivne.media (умовне).

Транспорт та інфраструктура
21 травня 2021 09:08

«Укравтодор» планує побудувати концесійну дорогу Стрий – Мукачево. Автобан буде пролягати через Львівську та Закарпатську області й слугуватиме альтернативою трасі Київ – Чоп.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

У четвер, 20 травня, Державне агентство автомобільних доріг та турецька компанія «Онур конструкціон інтернешнл» підписали меморандум про підготовку пропозиції для будівництва нової дороги Стрий – Мукачево в межах державно-приватного партнерства. За меморандумом, компанія Onur за власний кошт має розробити техніко-економічне обґрунтування для будівництва дороги.

Дорога, що пролягатиме через Львівську та Закарпатську області, стане альтернативою трасі М-06 Київ – Чоп. Розробити проект автобану планують у 2021 році. Після цього мають оголосити тендер на безпосередні роботи, пише Zaxid.net.

У 2020 році Кабмін затвердив максимальний розмір плати за проїзд концесійним автобаном: для легкових авто встановили тариф 0,023 євро/км, а для вантажівок до 12 т і автобусів – 0,045 євро/км.

Додамо, що поки що в Україні немає жодної платної дороги, концепція якої передбачає, що проїзд автобаном за замовчуванням – платний, а сама дорога не має з’їздів у населені пункти, що дозволяє швидше та безпечніше нею пересуватися.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах