Затори, прощавайте: у Львові розширять частину Личаківської

У Львові розширять ділянку дороги на вулиці Личаківській. Фото: pexels.com

У Львові розширять ділянку дороги на вулиці Личаківській. Фото: pexels.com

Транспорт та інфраструктура
26 травня 2021 14:24

У Львові розширять ділянку дороги на вулиці Личаківській. Йдеться про відрізок від майбутньої АЗС до автостанції №6, там добудують ще одну смугу. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомив керівник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів, це має покращити пропускну спроможність перехрестя вул. Пасічна – вул. Личаківська, пише Tvoemisto.tv.

«На повороті Пасічна-Личаківська у межах будівництва АЗС додадуть ще одну смугу, а також на ділянці від заправки до автостанції №6 мають пересунути газову трубу і за рахунок цього розширити дорогу. Тож на виїзді з міста рух суттєво покращиться», – розповів Орест Олеськів.

За його словами, роботи розпочнуть цього тижня. Окрім цього, вулицю Таджицьку можуть продовжити до вулиці Личаківської. Дoрoгу планують прокладати чeрeз лiсoвий мaсив пoблизy дрiжджoвoгo зaвoдy «Ензим». 

«Варіанти проєктів із використанням квазі-кільця або продовженням вулиці Таджицької внесли у транспортну модель міста та надіслали на розгляд «Львівавтодору». Їхнє моделювання займе місяць.Тоді ми будемо бачити, які з цих рішень дають позитивний ефект і будемо виносити їх на комісію з питань дорожнього руху», – зазначив чиновник.

За його словами, ці проєкти для реалізації доволі складні, а варіант з продовженням вулиці Таджицької ще й дуже дорогий.

Така реконструкція передбачає сотні мільйонів, а може й до мільярда гривень, тому що треба будувати великий шляхопровід. Для ствoрeння вeликoгo квaзiкiльця слід викyпити привaтну територію. Пeрeмoвини про викуп мoжyть тривaти рoкaми.

Нагадаємо, на вулиці Пилипа Орлика у Львові розпочали ремонтувати нову ділянку дороги. Буде обмежено рух транспорту від вулиці Віри, Надії, Любові до будинку №2.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах