Дивись маршрут: від центру до Сихова збудують велопішохідну доріжку

У Львові збудують велодоріжку від Сихова до центру. Фото: pexels.com

У Львові збудують велодоріжку від Сихова до центру. Фото: pexels.com

Транспорт та інфраструктура
15 червня 2021 10:31

У Львові стартує інноваційний проект будівництва вулиці завдовжки 7 кілометрів лише для пішоходів та велосипедистів, яка з'єднає мікрорайон Сихів з центром міста. Її облаштують подалі від міських магістралей. Читайте новини Львова на VG Львів.

За словами начальника відділу інвестиційних проектів «Львівавтодору» Павла Сирватки, ця зелена лінія є першою із загальноміської мережі, яка зараз в процесі розробки. Загалом має пройти від Сихова, через територію УКУ, через Стрийський парк до центру, повідомляє zaxid.net.

«Наразі буде втілено перший демонстраційний відрізок — це є якраз вулиця Лісна, вздовж парку Івана Павла ІІ до «Шувару». GIZ профінансувало проектно-кошторисну документацію і попередню концепцію на весь цей великий відрізок із Сихова до центру міста. Частка на виконання робіт складає від GIZ 50 тис. євро, від міста — 130 тис. євро», — зазначила координаторка проекту від GIZ Марта Пастух.

«Зелена лінія» з'єднає між собою коротким шляхом два кампуси Українського католицького університету — на Козельницькій і на Хуторівці. Наразі «Львівавтодор» оголосив тендер на першу частину проекту.

«Ця частина проекту зеленої лінії в межах парку Івана Павла розрахована на 4 місяці, всі будівельні роботи. Тому якщо цей тендер відбудеться і ми будемо мати переможця, то за хороших умов ми будемо мати вже в кінці року готовий об'єкт», — зазначив Павло Сирватка.

Велопішохідна доріжка буде пролягати через межу парку Івана Павла ІІ, берег річки Зубра, Хуторівку, територію УКУ до вулиці Луганської та залізничної станції «Персенківка». Далі вулицею Козельницькою та через два парки – Стрийський та Парк культури. Заключна на маршруті вулиця Вітовського.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах