Забагато ДТП: організацію дорожнього руху на Стуса у Львові хочуть змінити

Забагато ДТП: організацію дорожнього руху на Стуса у Львові хочуть змінити. Фото: Львівська міська рада.

Забагато ДТП: організацію дорожнього руху на Стуса у Львові хочуть змінити. Фото: Львівська міська рада.

Транспорт та інфраструктура
02 липня 2021 11:58

Управлінні транспорту подало на розгляд міської комісії з безпеки дорожнього руху зміни до схеми організації дорожнього руху на вулиці Василя Стуса у Львові. Розглядається схема руху на ділянці біля трамвайної зупинки «Стадіон Україна» та перехрестях вулиці Липова Алея. До 16 липня 2021 року прийматимуть пропозиції та зауваження від мешканців. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Вулиця Стуса, на ділянці біля трамвайної зупинки «Стадіон Україна» та перехрестя з вулицею Липова Алея, характеризується значною аварійністю. Найпоширеніші види аварій – це ДТП між авто при виїзді з Липової Алеї та в районі трамвайної зупинки «Стадіон Україна», ДТП з трамваєм навпроти виїзду з вулиці Липова Алея, та наїзд на пішохода на нерегульваному пішохідному переході. Головною причиною ДТП є значні перевищення водіями максимально допустимої швидкості. Тому для зменшення аварійності управління запропонувало змінити схему організації дорожнього руху на вже згаданій ділянці.

Забагато ДТП: організацію дорожнього руху на Стуса у Львові хочуть змінитиЗабагато ДТП: організацію дорожнього руху на Стуса у Львові хочуть змінити

"Запропонована схема покликана візуально звузити проїзну частину для стимулювання водіїв не перевищувати швидкість, зробити проблемні місця (виїзд з вул. Липова Алея та місця розвороту) безпечнішими, та, найголовніше, підвищити безпеку на пішохідному переході до трамвайної зупинки. Усі зміни виконуватимуться за допомогою дорожньої розмітки та знаків (окрім прибордюрних острівків безпеки). Також на пішохідному переході, за наявності фінансування, буде встановлено світлофорне регулювання", – йдеться у повідомленні управління транспорту.

Львів'ян просять надавати свої зауваження та пропозиції щодо цієї схеми до 16 липня. Пропозиції надсилати на електронну адресу kbdr.lviv@gmail.com.

Нагадаємо, у Львові 12-річний хлопчик за кермом автомобіля не впорався з керуванням, злетів у кювет і загинув. Дорожньо-транспортна пригода сталася у четвер, 1 липня. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах