З мохом на дахах і гніздами для кажанів: у Львові з'явиться незвичайний квартал

З мохом на дахах і гніздами для кажанів: у Львові з'явиться незвичайний квартал. Фото: unsplash.com

З мохом на дахах і гніздами для кажанів: у Львові з'явиться незвичайний квартал. Фото: unsplash.com

Транспорт та інфраструктура
10 серпня 2021 17:05

У Львові хочуть збудувати екологічний квартал із мохом на дахами і гніздами для кажанів. Незвичайний для України експеримент планують реалізувати у мікрорайоні Підзамче. Читайте найцікавіші новини Львова

«Зараз думаємо про Підзамче, у нас є відкритий детальний план території на підприємство «Світанок» – шкірзавод. Воно робило сморід на цілий район. Тепер його треба переосмислити під змішану багатофункційну забудову. Там будуть і робочі місця, і житло, і рекреація, і соціальні об’єкти. Це велика територія, важливо, щоби будь-яка трансформація там не заважала підприємствам навколо. Там є великі резервуари, залишилися від колишнього підприємства, там охолоджували установки, а ще були величезні барабани, де мили шкіру. Це можна зберегти як резервуари для дощової води», – розповів Tvoemito.tv головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

За його словами, на дахах будинків планують висадити спеціальні рослини, які максимально збиратимуть воду. А ще облаштувати гнізда для кажанів. Ці тварини під захистом у багатьох країнах. Це може стати певним екологічним стандартом для забудови у місті.

Нагадаємо, що у березні міська рада прийняла ухвалу про розроблення детального плану території у районі таких вулиць, як:  Промислова, Городницька, Януша, Жовківська. Відповідальним за фінансування і розроблення детального плану території є товариство з обмеженою відповідальністю «Шкіряне підприємство «Світанок».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах