Нові робочі місця: на Львівщині збудують незвичайний завод

Нові робочі місця: на Львівщині збудують незвичайний завод. Фото: unsplash.com

Нові робочі місця: на Львівщині збудують незвичайний завод. Фото: unsplash.com

Транспорт та інфраструктура
08 вересня 2021 17:47

На Львівщині планують збудувати завод з виробництва зеленого водню. Львівська група компаній «Еко-Оптіма» хоче зробити це на одній із ділянок на північно-східних теренах області. Якщо проект львівських промисловців вартістю у 300 мільйонів євро схвалять європейські партнери, то їхній екологічний водневий завод може стати першим не лише в західному регіоні, але й в Україні. Читайте всі новини львова.

Нині тривають перемовини про придбання земельної ділянки для заводу. Є два потенційні варіанти – у Дрогобицькому та Стрийському районах. Яку з них оберуть для будівництва, має вирішитися наприкінці вересня, пише Zaxid.net.

Проект передбачає, що зелений водень транспортуватимуть до ЄС магістральним газогоном Уренгой-Помари-Ужгород-Братислава, що має відгалуження на Львівщині. Саме тому компанія хоче побудувати завод неподалік від власних місць видобутку природного газу, які сполучені із загальною газотранспортною системою. 

Для реалізації проекту потрібно 300 мільйонів євро, зокрема 100 мільйонів євро – на добудову нових електрогенерувальних потужностей. Тому шукають фінансування та потенційних партнерів за кордоном. Варіант отримання грошей в Україні компанія не розглядає.

Зазначимо, що зелений водень – це той, який отримують з використанням електроенергії з відновлюваних джерел. Цей газ має замінити вуглецеві носії енергії та перетворити Європу на перший кліматично нейтральний континент до 2050 року.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах