Говорить Садовий: скільки нового транспорту планують закупити для Львова

Скільки нового транспорту планують закупити для Львова. Фото: i.pinimg.com (ілюстративне)

Скільки нового транспорту планують закупити для Львова. Фото: i.pinimg.com (ілюстративне)

Транспорт та інфраструктура
13 вересня 2021 15:57

Мер Львова Андрій Садовий розповів про плани щодо закупівлі нового транспорту для міста. Так, у планах – закупівля 10 нових трамваїв, 250 електробусів та 100 тролейбусів з автономним ходом. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

За словами міського голови Андрія Садового, нові трамваї вже наступного року почнуть виходити на колії у Львові. Наразі у планах є 250 електробусів, 100 тролейбусів з автономним ходом, 10 трамваїв, які зараз робить «Електрон». Більшість цих проектів в реформі транспорту є можливою завдяки співпраці з ЄБРР.

«На сьогодні є фінальний проект прототипу електробуса, яким займається «Електрон». Коли він вже вийде на вулиці міста, ми тоді будемо робити замовлення, бо пропозицій сьогодні є дуже багато. Сьогодні ми можемо купити китайські, турецькі, а я хочу, щоб ми купували українські, а для цього треба мати терпіння. Ми могли купити 100 білоруських автобусів, але кошти б заробили білоруси. Я хочу, щоб ми мали робочі місця в Україні, щоб гроші лишались тут, і податки сплачувались у наш бюджет. Яка підтримка від держави? Очікуємо. Львів чітко тримає свою українську позицію. Кошти в бюджеті будуть, бо ми ці закупівлі будемо робити у 2022-24 роках. Звичайно, ми ці кошти будемо передбачати», - розповів мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, у вересні у громадському транспорті Львова розпочалась тестова експлуатація системи диспетчеризації. Це дасть можливість не лише точно відображати рух громадського транспорту, а й надавати офіційну звітність для управління транспорту і мати інструменти контролю над перевізниками.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах