Як змінилася найменша площа Львова після масштабної реконструкції: відео

Як змінилася найменша площа Львова після масштабної реконструкції: відео. Фото: Юрій Богун

Як змінилася найменша площа Львова після масштабної реконструкції: відео. Фото: Юрій Богун

Транспорт та інфраструктура
01 жовтня 16:55

У середині вересня у Львові відкрили після реконструкції найменшу площу Коліївщини. У центрі міста Лева з'явився новий громадський простір у стилі середньовічного єврейського кварталу з відновленою старовинною криницею, яка свого часу була місцем зустрічі для місцевих мешканців. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Це місце пам'яті, оскільки криниця була одним з головних місць зустрічей мешканців, які були сусідами. На цямринні криниці можна побачити вибрані імена львів'ян та львів’янок, які мешкали довкола площі з кінця XIX і до Другої світової війни та були записані у адресні книги різних років. Їхні імена та професії написані ідиш, польською та українською мовами і передають насичене та сповнене змін життя цієї дільниці.

Як змінилася найменша площа Львова після масштабної реконструкції. Фото: Юрій Богун
Як змінилася найменша площа Львова після масштабної реконструкції. Фото: Юрій Богун

Як змінилася найменша площа Львова після масштабної реконструкції. Фото: Юрій Богун
Як змінилася найменша площа Львова після масштабної реконструкції. Фото: Юрій Богун

Реконструкція найменшої площі Львова Коліївщини обійщлася у близько 3 мільйони гривень, місто дало один мільйон, а ще 2 – це кошти з європейських грантів. 

Нагадаємо, львівські диґери знайшли сховок у каналізації, де переховувалися євреї під час Голокосту.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах