Польща відновлює залізничне сполучення з Україною

Польща відновлює залізничне сполучення з Україною. Фото: ua.news (умовне)

Польща відновлює залізничне сполучення з Україною. Фото: ua.news (умовне)

Транспорт та інфраструктура
30 вересня 2021 12:22

Польща планує скасувати заборону на залізничне сполучення з Україною. Зробити це хочуть уже з 10 жовтня. Відповідний проєкт розпорядження уряд країни підготував 28 вересня.

Нагадаємо, що залізничне сполучення України з Польщею припинили 15 березня минулого року після запровадження заходів для запобігання розповсюдженню коронавірусу. Планували, що рух потягів відновиться з червня 2021 року, однак скасування заборони кілька разів відкладали. 

Додамо, що до початку пандемії з України до Польщі курсували п'ять потягів: Київ-Перемишль, Одеса-Перемишль, Київ-Варшава, Львів-Вроцлав і безпересадкові вагони Київ-Вроцлав.

Нагадаємо, що з 15 вересня з Перемишля до Львова анонсувавли запуск нового поїзда. Про це 27 серпня під час конференції «Перспективи відродження лінії 102/108» повідомив голова громадської організації «Лінія 102» Кароль Гайдзік. Керівник з комунікацій та маркетингу пасажирського напрямку Укрзалізниці Олександр Шевченко підтвердив, що потяг уже заведений у розклад польської залізниці. Втім, для початку продажу квитків потрібен був дозвіл із української сторони, а його так і не дали.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах