Замість величезної калюжі: у Львові створять дощовий садок

Замість величезної калюжі: у Львові створять дощовий садок. Фото: Львівська міська рада.

Замість величезної калюжі: у Львові створять дощовий садок. Фото: Львівська міська рада.

Транспорт та інфраструктура
26 жовтня 2021 12:52

У Львові на місці велетенської калюжі створять «зелений» простір із дощовим садком. Незвичайну ідею планують реалізувати на Кульпарківській. Реалізація проєкту вже розпочалася. Читайте найцікавіші новини Львова.

Створення природоорієнтованого простору небайдужі львів'яни проводять поблизу банку їжі «Тарілка», що на Кульпарківській, 158. Тут вже заклали основу для формування «зеленого» простору. Спільними зусиллями волонтерів вдалося облаштувати дощовий садок поруч із місцем, де після дощів утворювалася велика калюжа, замінити асфальтоване покриття у внутрішній частині простору водопроникною поверхнею, перефарбувати стіни у білий колір, а також із зовнішнього боку висадити в'юнкі рослини для формування вертикального озеленення та зменшення нагрівання простору.

У Львові на місці велетенської калюжі створять «зелений» простір із дощовим садком. Фото: Львівська міська радаУ Львові на місці велетенської калюжі створять «зелений» простір із дощовим садком. Фото: Львівська міська рада

«Ми прагнемо показати мешканцям, що за допомогою простих і відносно дешевих природоорієнтованих рішень можна водночас пристосувати громадський простір до тривалих періодів спеки та інтенсивних опадів, які щороку стають помітнішими, і таким чином зробити його більш комфортнішим для користувачів», – розповів виконавчий директор громадської організації «Плато» Микола Рябика.

Ініціатори зазначають, що роботи на цьому не завершуються: надалі заплановано облаштування контейнерного озеленення із місцями для відпочинку у внутрішній частині простору.

Нагадаємо, що під Львовом дігери виявили невідомий тунель.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах