З робочими місцями, садочками і школою: у Львові побудують новий житловий квартал

На місці автотранспортного підприємства у Львові збудують новий житловий квартал. Фото: pexels.com

На місці автотранспортного підприємства у Львові збудують новий житловий квартал. Фото: pexels.com

Транспорт та інфраструктура
03 листопада 2021 09:19

На місці автотранспортного підприємства у районі вулиці Пластової у Львові збудують новий житловий квартал. Тут зведуть житлові багатоповерхівки, офіси та навчальні заклади для дітей. Читайте більше новин Львова за сьогодні.

Новий житловий квартал планують збудувати на території автотранспортного підприємства «Орлан-Транс» між вулицею Пластовою, Польовою та Ковельською загальною площею 5 тисяч метрів квадратних. Згідно з проектом детального плану території, тут передбачено кілька груп житлових будинків на 776 квартир. Висота будинків становитиме 4-10 поверхів. Поруч планують збудувати 9 садибних будинків, пише zaxid.net.

На території нового житлового кварталу також мають збудувати офіси, супермаркет та магазини. В офісах і закладах на території кварталу створять 1,2 тисячі робочих місць.

Фото: zaxid.netФото: zaxid.net

Окрім цього, тут збудують два дитячих садочки на 100 місць та 40 місць, а також початкову школу, де зможуть навчатися 170 учнів. Частину території забудовник віддасть у власність міста для будівництва нової комунальної школи.

Згідно з планом, двори у житловому кварталі будуть закриті, та облаштують пішохідні алеї та громадський простір. Для водіїв планують облаштувати кількарівневі паркінги.

Нагадаємо, у Львові збудують взуттєву фабрику. З'явиться вона у районі вулиць Богдана Хмельницького – Липинського. Окрім взуттєвої фабрики тут планують збудувати взуттєву офіси та адміністративні приміщення. 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах