Не купуй там: львів’ян застерігають про незаконний багатоквартирний будинок

Львів’ян застерігають не купувати жило у недобросовісних забудовників. Фото: city-adm.lviv.ua

Львів’ян застерігають не купувати жило у недобросовісних забудовників. Фото: city-adm.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
09 листопада 2021 12:44

Львів’ян застерігають не купувати жило у недобросовісних забудовників. Порушником цього разу став забудовник на вулиці Огієнка, 18 у Рудному, де замість індивідуального будівництва, зводять багатоквартирне житло. Читайте більше новин Львова за сьогодні.

У департаменті агломерації повідомляють, що в Рудному забудовник планував збудувати кілька індивідуальних будинків упритул один до одного, взяв під це кілька будівельних паспортів. Однак по факту будує один багатоквартирний будинок. Потім у «чорного» реєстратора реєструє його. Відтак продає людям.

«Люди свідомо або несвідомо купують житло сумнівного статусу. Бо ж документи на індивідуальне будівництво, а по факту - маємо багатоквартирне житло. Саме такий кейс є у центрі Рудного за адресою вул. Огієнка, 18», — йдеться у повідомленні.

Індивідуальне будівництво – це коли об’єкт не вище двох поверхів (без урахування мансардного поверху) і з площею до 500 квадратних метрів. Натомість на Огієнка, 18 уже п’ять поверхів, а не два. Тож тут йдеться не про індивідуальне будівництво, а багатоквартирний житловий будинок. І жодних дозволів на таку забудову немає.

«Для багатоквартирного будівництва потрібні містобудівні умови і обмеження. Не будівельний паспорт – це документ для індивідуального житла. І навіть три будівельні паспорти не рятують ситуації. Звісно, містобудівних умов і обмежень забудовниця з вулиці Огієнка у Рудному не має. Тому закликаємо мешканців не поспішати купувати житло за цією адресою», — додають у департаменті агломерації.

Нагадаємо, у Львові оштрафували забудовника на 2,5 мільйони гривень за незаконне будівництво багатоповерхівки в районі Під Голоско.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах