Невакциновані водії львівських маршруток масово звільняються з роботи

Невакциновані водії львівських маршруток масово звільняються з роботи

Невакциновані водії львівських маршруток масово звільняються з роботи Фото: vn.20minut.ua

Транспорт та інфраструктура
19 листопада 2021 10:14

У зв'язку з введенням протиепідемічних обмежень і зменшенням прибутків, водії маршруток у Львівській області масово звільняються із роботи. Водіїв на автобуси катастрофічно не вистачає. Маршрути можуть залишитись без обслуговування. Натомість на Львівщині суттєво побільшало нелегальних перевізників.

У Львівській області лише 45% водіїв є вакцинованими. Обов’язкових щеплень для них немає, але до роботи здебільшого допускають лише захищених. Невакциновані наймають буси і стають нелегальними перевізниками, повідомила Львівська Хвиля. 

"Сьогодні у транспортній галузі, а особливо це помітно в перевезенні пасажирів, – дефіцит водіїв. Тобто, їх не вистачає. Керівники повинні зрозуміти, якщо буде жорсткий підхід до контролю стосовно водія і водії не будуть вакциновані, то в деяких випадках можна зупиняти і цілі підприємства. Маршрути можуть залишитись без обслуговування", – розповів керівник обласної асоціації перевізників Іван Велійка.

Нагадаємо, що пасажирам обласних маршруток, які не матимуть при собі ковідних документів, загрожує штраф розміром 17 тисяч гривень. Вимога запрацює вже із понеділка, 22 листопада. Якщо людина буде їхати без документа, то, окрім штрафу, її ще висадять на найближчій зупинці. 

Читайте також:

З 22 листопада невакцинованим заборонено їздити приміськими автобусами та електричками

Володимир Зеленський пообіцяв вакцинованим українцям по 1000 гривень

У львівських церквах відкриють пункти вакцинації

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах