Укрзалізниця запускає найдовший маршрут Україною – через Львів

Укрзалізниця запускає найдовший маршрут Україною – через Львів

Укрзалізниця запускає найдовший маршрут Україною – через Львів Фото: kazatin.com (ілюстративне)

Транспорт та інфраструктура
24 листопада 2021 12:43

«Укрзалізниця» запускає новий маршрут із Маріуполя до Рахова Закарпатської області, довжиною 1 806 кілометрів. Потяг курсуватиме через 12 українських областей, в тому числі й через Львівську.  

Так, поїзд №5/6 Маріуполь — Рахів почне курсувати уже з 12 грудня 2021 року. І це найдовший маршрут Укрзалізниці: його загальна довжина — 1 806 км. У залізниці кажуть, що це стільки ж, як між Івано-Франківськом і Афінами, столицею Греції.

«Маршрут поїзда фактично охоплює всю країну — проходить через Запоріжжя, Дніпро, Білу Церкву, Львів, Івано-Франківськ, єднає схід і захід. А це означає, що до Закарпаття можуть дістатися пасажири з різних куточків України», - повідомили в пресслужбі «Укрзалізниці».

Кінцева зупинка маршруту розташована у найбільш високогірному місті України. Крім того, залізниця організувала зупинки поїзда на станціях, з яких починаються маршрути до туристичних «магнітів» України. Йдеться про Яремче і Татарів, які є найближчими до Буковелю, також у Ворохті, Ясіні, Квасах, а тоді – у Рахові. 

Нагадаємо, через Львів курсуватиме сім додаткових потягів, які запускають до Буковелю. Тепер станція «Татарів» буде оновлена і перейменована на «Татарів-Буковель».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах