Львів'яни просять зробити в'їзд у центральну частину міста платним

Львів'яни просять зробити в'їзд у центральну частину міста платним

Львів'яни просять зробити в'їзд у центральну частину міста платним Фото: quattroruote.itя

Транспорт та інфраструктура
21 грудня 2021 12:14

Львів’янин зареєстрував петицію, у якій пропонує зробити в’їзд у центр міста для приватного транспорту платним. Таким чином має зменшитися кількість заторів.

Автор петиції Адріан Ядлось вважає, що оплата за проїзд в центрі Львова на власному автомобілі змусить львів’ян пересісти на громадський транспорт, або скористатися велосипедом чи каршерінгом.

 «Економічна логіка цінового регулювання походить з теорії ринкової економіки, і вперше була сформульована на початку 1950х. Її суть в тому, що цінове регулювання, з одного боку, дозволить перерозподілити попит у мережі, залишивши на пікові години тільки найбільш цінні використання – ті, за які автовласники готові платити. Це виведе з пікового попиту тих, хто платити не готовий і зменшить затори», — йдеться у петиції.

Таке регулювання, на думку Адріана Ядлося, дозволяє ефективно використовувати обмежений публічний ресурс. Адже в містах неможливо розширити дороги без серйозних інвестицій та фінансових втрат.

«До втрат також додаються значні екологічні екстерналії через забруденення повітря, а відтак і фінансові втрати через погіршення якості життя та ризик ранньої смерті від небезпечних легеневих хвороб», — написав автор петиції.

Він пропонує встановити обмежений в'їзд у період з 7:00 до 18:00.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах