На двох кільцевих розв'язках у Львові реорганізують рух

У Львові реорганізують рух на двох кільцевих розв'язках

У Львові реорганізують рух на двох кільцевих розв'язках Фото: hotcars.com

Транспорт та інфраструктура
24 грудня 2021 09:35

У Львові реорганізують рух на двох перехрестях. Йдеться про перетин вулиць Кульпарківської – Володимира Великого і Кульпарківської – Наукової. Це має зменшити кількість ДТП на цих ділянках.

Комісія з безпеки дорожнього руху підтримала пропозицію облаштувати тут кільцеві розв’язки за принципом roundabout. Вона передбачає, що авто не змінює смугу на кільці: якщо автомобіль заїжджає по правій смузі, то має їхати прямо або повертати праворуч. Із лівої смуги водії можуть їхати прямо, повертати ліворуч або ж прямувати на розворот, повідомляє tvoemisto.tv.

Таку розв’язку вже зробили на кільці, де перетинаються вулиці Липинського та Чорновола. Відтоді на цій ділянці помітно зменшилася кількість ДТП. 

«Це працює, розв’язка забезпечує пропускну здатність, а також при впровадженні системи roundabout суттєво зменшилась кількість ДТП, бо водії розуміють як їхати», – сказав інспектор патрульної поліції Львівської області і член КБДР Олександр Козлов. 

За його словами, що на кільце по вулицях Володимира Великого – Кульпарківська входять дві смуги, а на виході, всередині є три, тому там потрібно буде облаштувати Turbo Roundabout. Це заборонятиме змінювати смугу. Кола на кільці є не концентричними, а нагадують спіраль. Ця смуга ніби «виштовхує» водія на відповідний виїзд.

Облаштувати нову розв’язку мають до осені наступного року. До травня 2022 року має відбутись проєктування, а до вересня роботи мають виконати.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах