На перехресті Кульпарківської-Трускавецької у Львові змінять організацію руху

На перехресті Кульпарківської-Трускавецької у Львові змінять організацію руху

На перехресті Кульпарківської-Трускавецької у Львові змінять організацію руху Фото: unsplash.com/CHUTTERSNAP (умовне)

Транспорт та інфраструктура
24 сiчня 2022 11:53

На перехресті вулиць Кульпарківської-Трускавецької у Львові планують змінити реорганізацію руху. Відповідне рішення міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла ще в квітні 2021 року, а цього року мають замовити проєктно-кошторисну документацію.

«Це – дуже важливий проєкт, однак тут усе залежить від можливостей фінансування. На цій ділянці є світлофор, але він не повністю відповідає принципам безпеки дорожнього руху. Мабуть, не був врахований момент безпеки лівого повороту, на якому раніше не було такого активного руху, як зараз. Цей лівий поворот роблять одночасно з рухом прямо на вулиці Кульпарківську. Тому, щоб не було заторів, потрібно створити окрему лівоповоротну смугу з окремою лівоповоротною фазою світлофора», – повідомив керівник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів, пише Твоє місто.

Як пояснив Орест Олеськів, аби зробити цю смугу, потрібно забезпечити три смуги руху на ділянці перед світлофором. Адже без цього можуть утворюватися затори. Однієї смуги на виїзд із міста недостатьо, а потрібно буде трохи розширити проїжджу частину та перенести опору світлофора.

«Там є дві проблемні ділянки, на яких часто стаються ДТП через ускладнені ліві виїзди, ліві повороти з прилеглих територій на Кульпарківській, саме на непарному боці вулиці. Цього року замовлять проєктно-кошторисну документацію», – додав Орест Олеськів.

Нагадаємо, у IV кварталі 2021 року фахівці провели заміри повітря на 30 перехрестях Львова та визначили найчистіші і найбрудніші з них.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах