Андрій Садовий хоче збудувати у Львові патронний завод

Андрій Садовий хоче збудувати у Львові патронний завод

Андрій Садовий хоче збудувати у Львові патронний завод Фото: facebook.com/andriy.sadovyi (умовне)

Транспорт та інфраструктура
24 сiчня 2022 15:11

У Львові може з’явитись патронний завод. Міський голова Андрій Садовий запропонував Державному концерну «Укроборонпром» саме Львів як локацію для будівництва патронного заводу.

«Разом з канадськими партнерами Укроборонпром планує будівництво патронного заводу в Україні. Моя пропозиція — однозначно будувати його саме у Львові. Адже ми маємо розташовувати свої стратегічні потужності якнайдалі від ворожого кордону», - пояснив мер Львова Андрій Садовий.

Також Андрій Садовий зазначив, що авіаційно-ремонтний завод у Львові має амбіції розширити діяльність і почати обслуговувати і цивільну авіацію. За його словами, для Львова це означає додаткові робочі місця і розвиток галузі.

До слова, єдиний в Україні патронний завод розташований в Луганську. У 2014 році, на початку війни на Донбасі, його захопили російські окупантами. Цього ж року українська авіація завдала удар по Луганському патронному заводу, оскільки терористи доставили на передову першу партію патронів, начебто вироблених на підприємстві.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах