Скандальну 10-поверхівку на Тернопільській у Львові не знесуть

Скандальну 10-поверхівку на Тернопільській у Львові не знесуть.

Скандальну 10-поверхівку на Тернопільській у Львові не знесуть. Фото: pexels.com

Транспорт та інфраструктура
16 лютого 2022 13:38

Верховний суд Касаційного господарського суду остаточно дозволив не зносити скандальний житловий будинок на вулиці Тернопільській, 42 у Львові. Львівська міська рада кілька років судилася із забудовниками "Ірокс" та ТОВ "Персенківка" через низку порушень, виявлених під час перевірки будмайданчика, повідомляють, але програла, пише видання "Наші Гроші. Львів".

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Ще у 2016 році міська ДАБК провела перевірку будмайданчика й через низку порушень анулювала дозвіл на реконструкцію нежитлового приміщення на Тернопільській, 42 у Львові під багатоповерхівку з добудовою та надбудовою.

Після цього Львівська міськрада звернулася до суду, аби зобов’язати "Ірокс" знести багатоповерхівку. Утім у 2020 році Господарський суд Львівської області у задоволенні позову відмовив, вказавши, що компанія отримала дозвіл на будівельні роботи ще у 2008 році і впродовж восьми років ані міськрада, ані інші органи контролю не перевіряли правильність цього рішення.

Міськрада на це рішення подала апеляцію, яку програла, тому звернулася до Касаційного суду. 1 лютого Верховний Суд Касаційного господарського суду у задоволені позову Львівської міськради відмовив і закрив провадження. На думку суддів, міська рада не змогла підтвердити незаконність дозволу на будівельні роботи компанії "Ірокс". Ця ухвала суду є остаточною й оскаржити її не можна.

Водночас у судах ще перебувають справи про скасування штрафів міської ДАБК, які інспектори виписали компанії за низку порушень. У квітні торік Сихівський райсуд скасував накладені кілька років тому штрафи та припис про зупинку цього будівництва.

Будівельна компанія "Ірокс" відома низкою скандальних об'єктів у Львові. Зокрема житлові будинки на вул. Антонича – Майданна та вул. Шевченка, 418 збудували з порушенням містобудівного законодавства.

Нагадаємо, інспекція державного архітектурно-будівельного контролю закликала містян не купувати квартири у сумнівних забудовників Львова. Інспекція оновила перелік підприємців, які погано себе зарекомендували. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах