У Львові виділили ділянки під будівництво житла для переселенців

У Львові виділили ділянки під будівництво житла для переселенців

У Львові виділили ділянки під будівництво житла для переселенців Фото: city-adm.lviv.ua/Роман Балук

Транспорт та інфраструктура
18 березня 2022 19:01

Сьогодні у Львові вже перебуває понад 200 тисяч людей з інших регіонів і переселенці продовжують прибувати. Місць у готелях, хостелах та вільних квартир у Львові більше немає. Тож мерія виділила ділянки під будівництво житла для біженців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Сьогодні всі готелі, хостели, квартири у Львові зайняті – місць немає. Щодо шкіл, театрів та спортивних залів, то, як правило, люди тут перебувають 4-5 днів. Орієнтовно 20% з них залишається тут, а інші їдуть далі, у Польщу та в інші країни. Вже з’являються проблеми з продуктами. Бо за ці три тижні все відбувається за кошти громади, за кошти простих людей», – розповів міський голова Андрій Садовий.

За словами очільника Львова, місто сподівається на активнішу допомогу міжнародних організацій. Також у Львові визначили земельні ділянки, де б можна було швидко збудувати житло.

«На днях відбувся хакатон за участю багатьох міжнародних організацій. Ми надіємося, що допомога буде набагато активнішою. Плюс ми у Львові визначили ділянки під будівництво житла, яке можна швидко збудувати. Бо в школі чи у спортивному залі людина довго не може жити, адже треба мати нормальні умови для проживання. Ніхто не може знати, коли буде наша перемога. Дай Бог, щоб вона була якомога скоріше», – зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, у Львові фіксують необґрунтоване підвищення цін на квартири. Від початку війни «гаряча лінія» міста отримала близько 80 скарг на недобросовісних орендодавців. Їхні помешкання пропонується використати для безоплатного поселення людей, що потребують прихистку.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах