Зі Львівщини двічі на тиждень курсуватиме безкоштовний потяг до Чехії

Зі Львівщини двічі на тиждень курсуватиме безкоштовний потяг до Чехії

Зі Львівщини двічі на тиждень курсуватиме безкоштовний потяг до Чехії Фото: loda.gov.ua

Транспорт та інфраструктура
28 березня 2022 09:43

Зі Львівщини двічі на тиждень курсуватиме безкоштовний потяг до чеського міста Брно. До України поїзд везе допомогу, а з України евакуйовує людей, які через війну шукають притулку за кордоном. Потяг відправлятиметься від станції у Мостиськах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили в пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації, 27 березня поїзд прибув до Львова з Брно вже вчетверте та привіз 15 тон гуманітарної допомоги. Назад він вирушить разом з людьми, які шукають притулку від війни в Чехії.

«Плануємо, щоб цей потяг курсував двічі на тиждень. Це дасть можливість привозити гуманітарну допомогу, а з України наші мешканці поїдуть у Чехію. Проблем на кордоні з проходженням митного контролю немає, хоча це і займає трохи часу. В майбутньому хочемо облаштувати на одній із залізничних станцій у Мостиськах тимчасовий митний пост для прикордонників», —повідомив заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко.

Загалом у Чехії тимчасово проживають вже понад 300 тисяч українців. Є проблема з поселенням, проте місця ще є у маленьких містах.

Доповнено. В Укрзалізниці анонсували додатковий евакуаційний рейс до Чехії:

Поїзд Мостиська ІІ - Богумін відправлятиметься зі станції Мостиська 30 березня о 15:15 та прибуватиме в Богумін о 22:36. Також можливе продовження маршруту поїзда до міста Брно з боку чеських залізниць.

Дістатися станції Мостиська можна електричкою зі Львова - найзручніший рейс відправляється о 9:02, і прибуває на ст. Мостиська ІІ об 11:03.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах