На Львівщині виділили 95 ділянок під будівництво житла для переселенців

На Львівщині виділили 95 ділянок для будівництва житла переселенцям

На Львівщині виділили 95 ділянок для будівництва житла переселенцям Фото: grupoaln.com.br

Транспорт та інфраструктура
27 квiтня 2022 14:39

На Львівщині розпочали програму з будівництва нового житла для вимушено переміщених українців. Для нових забудов в області уже виділили 95 ділянок.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Також на Львівщині уже сформували перелік гуртожитків, санаторіїв, інтернатів та інших закладів соціальної сфери, де потрібні невеликі капіталовкладення, щоб люди могли проживати тривалий час.

«На Львівщині нарахували 156 об’єктів незавершеного будівництва (гуртожитки, санаторії, коледжі), в яких можна розміщувати переселенців. Для завершення будівництва таких об’єктів необхідно 1,8 мільярда гривень. Завдяки цьому ми зможемо поселити на довготривале проживання майже 15 тисяч людей», — зазначив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Разом з тим, Львівська ОВА затвердила обласну Програму щодо об’єктів, які першочергово повинні бути відремонтовані. Програма передбачає кошти на загальну суму в 50 мільйонів гривень. Уже погодили фінансування 13 об‘єктів.

«Ще один важливий напрям – будівництво нового житла для вимушено переміщених осіб. Маємо 95 таких ділянок на Львівщині. У пріоритеті ті ділянки, де є електропостачання, водопостачання, водовідведення, газопостачання, дороги та містобудівна документація. Очікуємо на затвердження державної Програми щодо будівництва житла для ВПО», —додав очільник області.

Львівщина також залучає представників бізнесу та міжнародні фонди задля комплексного вирішення питання житла для ВПО.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах