Які автобуси та маршрутки не курсують у Львові під час воєнного стану

Які автобуси та маршрутки не курсують у Львові під час воєнного стану.

Які автобуси та маршрутки не курсують у Львові під час воєнного стану. Фото: Юрій Богун.

Транспорт та інфраструктура
09 травня 2022 15:22

З початку активної фази війни, 24 лютого, частина громадського транспорту у Львові призупинили роботу. Деякі автобуси не курсують з метою оптимізації та економії ресурсів, зокрема палива, а також через те, що їх забирають на потреби ЗСУ чи переселенців. Про це розповів Tvoemisto.tv керівник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Перестав їздити №5а (м. Винники – площа Різні), натомість відновили №36а, як це було раніше. Він з району Винників, вул. Забава, відвозить мешканців до центру, де вони можуть пересісти на маршрут №29», – пояснив Орест Олеськів.

Призупинили роботу автобусів на маршруті №57, який обслуговував онколікарню на вул. Максимовича.

«Автобуси №57 не курсують, оскільки дублюють маршрут №3а до центру міста та пізніше іншу частину маршрутів, що їдуть в бік пр. Чорновола. Його унікальна частина була на ділянці до онколікарні, а це 650 м до найближчої зупинки на вул. Стрийській», – додає він.

Автобуси маршруту №9 курсують з вул. Вернадського лише до Галицького перехрестя, а не до села Мурованого, як раніше. Основна причина була в затримці через проїзд блокпосту, а тепер, продовжує Орест Олеськів, це вже більш економічне питання, враховуючи ситуацію з пальним. Окрім цього, дуже знищеною є ділянка дороги до Мурованого.

У приватних перевізників не працює маршрут №38 маршрут, що сполучав Львівський Національний університет імені Івана Франка та Центр легеневого здоров’я. Із перебоями курсує маршрут №7 (вул. Скрипника – вул. Грінченка) та №11 (Рясне-2 – пр. Червоної Калини). №44 – з вул. Медова Печера до ТРЦ «Вікторія Гарденс» – також не їздить.

Автобуси маршруту №9 курсують з вул. Вернадського лише до Галицького перехрестя, а не до села Мурованого. Основна причина була в затримці через проїзд блокпосту, а тепер, продовжує Орест Олеськів, це вже більш економічне питання, враховуючи ситуацію з пальним. Окрім цього, дуже знищеною є ділянка дороги до Мурованого.

Нагадаємо, чи повинні переселенці оплачувати проїзд у львівському громадському транспорті. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах