Львівський суд вилучив у перевізника автобус за порушення митного контролю

Львівський суд вилучив автобус у перевізника

Львівський суд вилучив автобус у перевізника Фото ілюстративне: wikimedia.org/Anatoliy-024

Транспорт та інфраструктура
13 травня 2022 12:40

Львівський суд вилучив автобус у перевізника, який порушив правила митного контролю. Автомобіль конфіскували в дохід держави.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили у прес-службі Львівського апеляційного суду, 26 січня 2022 року в пункт пропуску «Шегині» митного поста «Мостиська» Львівської митниці прибув рейсовий автобус марки «VAN HOOL» під керуванням чоловіка, який прямував з Республіки Польща до України.

Під час здійснення митного контролю транспортного засобу в автоматизованій системі митного оформлення «Інспектор» спрацювала автоматизована система аналізу та управління ризиками, яка виявила можливе переміщення з порушенням законодавства.

«Рейсовий автобус був ввезений ще 28 грудня 2020 року на митну територію України в режимі «тимчасове ввезення до 20 днів». Згодом, 24 червня 2021 року чоловік надав документи, які підтверджували, що транспортний засіб перебував на ремонті та повідомив про це митницю. Водночас, транспортний засіб використовувався ним для внутрішніх перевезень пасажирів на митній території України», — повідомили у Львівському апеляційному суді.

Від 29 березня постановою Галицького районного суду Львова чоловіка визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення за перевищення строку тимчасового ввезення транспортних засобів. Відповідно автобус конфіскували в дохід держави.

Львівський апеляційний суд постановив залишити апеляційну скаргу захисника правопорушника без задоволення, а постанову першої інстанції без змін.

Нагадаємо, львівські митники вилучили понад 2 тисяч пачок сигарет, які українець намагався вивезти до Польщі. Товар і автомобіль передадуть на потреби ЗСУ. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах