У Львові затвердили нові стандарти будівництва житла

У Львові затвердили нові стандарти будівництва житла

У Львові затвердили нові стандарти будівництва житла Фото: dom.ria.com

Транспорт та інфраструктура
14 травня 2022 09:34

У Львові затвердили нові стандарти будівництва житла, за якими будинки зводитимуть із урахуванням виникнення надзвичайних ситуацій. Вони передбачають адаптацію підземних паркінгів та інших приміщень для укриття, кімнат безпеки на поверхах, наявність протипожежних стін та вікон, дотримання гуманної висотності, запобігання переущільнення будівель.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

 «Підземні паркінги та інші підземні приміщення рекомендується адаптувати для укриття населення. При цьому приміщення укриття рекомендується відокремлювати від решти паркінгу, щоб його можливо було обігріти у холодну пору року. Укриття мають забезпечити санвузлами, рукомийниками та розкладними місцями для сидіння. Забудовники мають передбачити щонайменше два виходи з підземного укриття у протилежні сторони будівлі», – сказав головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

У Львові затвердили нові стандарти будівництва житлаУ Львові затвердили нові стандарти будівництва житла Фото: Роман Кайман

Крім того, у нових стандартах рекомендована максимальна висота житлових будівель – 6-8 метрів, а відстань між будівлями з боку подвір’я або вулиці має бути не меншою за їхню висоту. У всіх будинках рекомендують встановлювати відеоспостереження для посилення безпеки.

Окрім посилення безпекових заходів, забудовники повинні забезпечити також соціальну, інженерну та транспортну інфраструктури. Йдеться про будівництво садочків чи шкіл, залежно від кількості квадратних метрів житла.

У Львові затвердили нові стандарти будівництва житлаУ Львові затвердили нові стандарти будівництва житла Фото: Роман Кайман

В управлінні архітектури та урбаністики наголошують, що ці пропозиції були проговорені як із забудовниками, так із фахівцями ДСНС. Майже всі рекомендації, які управління отримало під час обговорень та зустрічей, були враховані при винесенні цього рішення.

Детально про нові стандарти будівництва – у презентації.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах