У приміських маршрутках Львівщини знову подорожчав проїзд

У громадському транпорті Львівщини знову подорожчав проїзд

У громадському транпорті Львівщини знову подорожчав проїзд Фото: Святослав Нейгауз

Транспорт та інфраструктура
17 травня 2022 20:20

Проїзд і приміському та міжміському транспорті на Львівщині знову подорожчає. Це вже друге підвищення тарифів з лютого цього року. Основна причина цього це зростання цін на пальне.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Керівник Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка розповів, що зараз тарифи у приміських та міжміських маршрутках Львівщини зросли на 15%. Мінімальна вартість поїздки подорожчала з 15 до 20 гривень, а вартість за 1 кілометр – з 1,4 грн до 1,5-1,6 грн (з ПДВ та страховим збором), повідомляє zaxid.net.

Відповідно до закону, приміські та міжміські перевізники самостійно регулюють тариф, лише надають відповідну інформацію Львівській обласній військовій адміністрації.

«Це питання обговорювали у Львівській ОВА. Вони розуміють, що іншого варіанту немає. Вирішити питання з пальним вони не можуть. Ми готові возити людей, але влада мала би вирішити питання з пальним за адекватними цінами для громадського транспорту, тоді можна було б про щось говорити», – сказав Іван Велійка.

За його словами, на приміських та міжміських маршрутах перевізники заправляють автобуси на загальних підставах. У Львові перевізники також наполягають на зростання тарифів, однак тут вони не можуть самостійно діяти, потрібне рішення виконкому. Міська влада наразі таких рішень не приймає.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах