Львівськими вулицями без контактної мережі роз'їжджає незвичайний тролейбус – відео

Львівськими вулицями без контактної мережі роз'їжджає незвичайний тролейбус – відео.

Львівськими вулицями без контактної мережі роз'їжджає незвичайний тролейбус – відео. Фото: Зручне місто

Транспорт та інфраструктура
08 червня 2022 18:30

У Львові помітили тролейбус із автономним ходом. Відео, як він їде вулицею Княгині Ольги, де немає контактної мережі опублікував колишній заступник директора департаменту інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий. Поки що тролейбус лише тестують. Втім, у майбутньому такий електротранспорт на львівських вулицях буде не рідкість. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Це перший тролейбус із автономним ходом, який виготовив концерн «Електрон» для тестування перед проведенням тендеру на закупівлю сотні таких тролейбусів.

У найближчому майбутньому Львівське комунальне підприємство «Львівелектротранс» планує взяти кредит у 32 мільйона євро у Міжнародної фінансової корпорації (кредит IFC ) та Фонду Чистих Технологій (кредит CTF) на закупівлю 100 тролейбусів з автономним рухом і заряджанням під час руху з реконструкцією, розширенням контактної мережі для цих тролейбусі, та на закупівлю електробусів. 

До червня 2023 року Львів мав би отримати сотню тролейбусів з автономним ходом і 50 електробусів – про це йдеться у плані сталої мобільності. Тролейбуси з автономним ходом поїдуть у віддалені райони міста, де немає тролейбусної мережі або ж курсуватимуть до приєднаних громад. 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах