На вулицях Львова встановлять ще 470 камер відеоспостереження

На вулицях Львова встановлять ще 470 камер відеоспостереження

На вулицях Львова встановлять ще 470 камер відеоспостереження Фото: Роман Балук

Транспорт та інфраструктура
10 червня 2022 10:16

Цього року на вулицях Львова встановлять ще 470 камер, а всі дані з приватних відеокамер Львівської громади долучать до міської комплексної системи відеоспостереження. Відповідне рішення затвердили на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради 9 червня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

За словами директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олега Забарила, зараз міська система відеоспостереження об’єднує понад 1 тисячу камер, встановлених в основному за кошти міста і органів поліції, та синхронізована з обласною.

«Це дає можливість якісно взаємодіяти з правоохоронними органами та здійснювати превентивну діяльність», — сказав він.

З початку військового вторгнення росії у Львові облаштувати 197 відеокамер у межах програми «Безпечне місто». За кошти органів поліції у цьому році планують встановити ще 470.

Також місто співфінансуватиме облаштування систем відеонагляду у будинках та на довколишніх територіях за програмою «Безпека житлових кварталів». Вона передбачає, що закупівлю обладнання та його монтаж порівну оплачують місто і мешканці – 50/50.

«У межах цієї програми працюватимемо цільово з ОСББ та управлінськими компаніями, щоб вони визначали і пропонувати ті місця, в яких доцільно встановити відеоспостереження», —  додав Олег Забарило.

Нагадаємо, у Львові презентували проєкт «Vision» — систему надточного розпізнавання людей та автомобілів. Вона доповнить програму відеонагляду «Безпечна Львівщина». 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах