На Львівщині відновлять біалтонне стрільбище з лижероллерними трасами

На Львівщині відремонтують біалтонне стрільбище із лижероллерними трасами

На Львівщині відремонтують біалтонне стрільбище із лижероллерними трасами Фото: yavoriv-info.com.ua

Транспорт та інфраструктура
08 липня 2022 08:03

На Львівщині відремонтують біалтонне стрільбище, що розташоване у Новояворівській громаді. Там облаштують 12 вогневих установок та лижероллерні траси.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як повідомив Tvoemisto.tv керівник управління молоді і спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як, проєкт реалізовуватимуть за співфінансуванням обласного та місцевого бюджетів – 60% на 40%. Область зі свого боку виділяє 11 мільйонів гривень.

«У вартість проєкту входить реконструкція – практично відбудова, бо там все зруйновано, трьох кіл (дистанцій на 400 м, 1 км та 2 км), асфальтобетонне облаштування лижероллерних доріжок, окремо – біатлонне стрільбище, а також освітлення, водовідведення, водозабір тощо. Буде ще невелике коригування експертизи», – сказав Роман Хім'як. 

За його словами, ця реконструкція – спортивна складова, тобто капітальний ремонт біатлонного стрільбища на 12 вогневих установок та лижероллерних трас. На лижероллерній трасі зможуть займатися біатлоністи, веслувальники, борці й інші. Загалом, майже всі види спорту, де присутня силова циклічна підготовка.

«Якщо ж вдасться його розвинути і не дивитися як на виключно спортивний об’єкт, а як на частину розвитку заповідника «Розточчя», підключити відновлений санаторій «Шкло», де є вода, лікувальний бруд, то комплексно вийде кейс, якого немає в Україні. Окрім стрільбища, яке розташоване в кілометрі за містом, є ще закрита база з басейном, тиром, номерами для відпочинку та реабілітаційним центром. У комплексі це мало би дати хороший результат», – додав він.

Ремонт планують завершити ще цього року, оскільки 60-70% робіт – це сам асфальт. Якщо виникнуть безпекові нюанси, то доведеться частину робіт завершити в наступному році.

Загалом на території Львівської області є ще два стрільбища – це база Міноборони в Тисовці та в Західному реабілітаційно-спортному центрі, що в селі Явора. Вони мають статус баз олімпійської підготовки та за пропускною здатністю, характеристиками є масштабнішими. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах