У Львові відкриють новий тролейбусний маршрут з Сихова, який сполучить три райони – схема

У Львові відкриють новий тролейбусний маршрут з Сихова, який сполучить три райони - схема

У Львові відкриють новий тролейбусний маршрут з Сихова, який сполучить три райони - схема Фото: city-adm.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
08 серпня 2022 07:37
Автор: Юрій Богун

У Львові з 10 серпня запрацює новий тролейбусний маршрут №38, зі сполученням пл. Кропивницького – вул. Хуторівка. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він стане 10-м у місті та з’єднає три райони – Сихівський, Франківський і Залізничний. Тролейбуси №38 курсуватимуть так: пл. Кропивницького – ТЦ «Скриня» – вул. Кульпарківська – вул. Володимира Великого – вул.Рубчака – вул. Стрийська – вул. Хуторівка» та у зворотному напрямі.

Загалом, довжина маршруту складає 18,5 км. На лінії працюватимуть вісім машин у робочі дні та сім – у вихідні.  Інтервал руху складатиме 10-11 хв.

У Львові відкриють новий тролейбусний маршрут з Сихова, який сполучить три райони - схемаУ Львові відкриють новий тролейбусний маршрут з Сихова, який сполучить три райони - схема Фото: city-adm.lviv.ua

Як зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило, цей маршрут передбачений у міській транспортній мережі.

«Раніше за таким сполученням курсував автобусний маршрут №38. І аби забезпечити якісне сполучення між Сиховом та районом пл.Кропивницького, відкриваємо новий тролейбусний маршрут. Задля цього додатково облаштовували контактну мережу та нові платформи на вул.Кульпарківській», – розповів Олег Забарило.

Посадовець додав, що у місті є необхідна кількість рухомого складу, щоб забезпечити роботу ще одного тролейбусного маршруту.

Загалом, на сьогодні у Львові працює 9 тролейбусних маршрутів. Щодня у будні на лініях курсує 68 транспортних одиниць, а у святкові дні – 49 тролейбусів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах