В Україні рекордно впали продажі нерухомості – ціни на квартири у Львові

В Україні рекордно впали продажі нерухомості – ціни на квартири у Львові.

В Україні рекордно впали продажі нерухомості – ціни на квартири у Львові. Фото: Юрій Богун.

Транспорт та інфраструктура
17 серпня 2022 13:17

З початком повномасштабної війни в Україні рекордно зменшилась кількість продажів нерухомості. За інформацією порталу Опендатабот, показники знизилися у вісім разів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, з початку активної фази війни Росії проти України кількість купівель квартир сягнула 13% від тогорічних показників. У другому кварталі 2022 року нотаріуси оформили угоди купівлі-продажу на 20 480 об’єктів нерухомості. Зокрема, у квітні-червні поточного року було оформлено 9 417 угод на придбання квартир, що становить лише 13% у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Ціни на квартири у Львові

Згідно з даними порталу lun.ua, станом на серпень 2022 року придбати житло можна у 205 новобудовах Львівської області. Середня ціна квадратного метра становить 34 тисячі гривень. 

Найдорожче житло забудовники пропонують у Галицькому районі Львова — 63 400 гривень за метр квадратний. У Личаківському районі — 47 200 гривень за метр квадратний, у Франківському — 47 гривень за метр квадратний. У Сихівському районі міста середня вартість одного квадратного метра становить 40 тисяч гривень, у Залізничному — 39 400 гривень, у Шевченківському — 34 100 гривень.

В Україні рекордно впали продажі нерухомості – ціни на квартири у Львові фото 1В Україні рекордно впали продажі нерухомості – ціни на квартири у Львові фото 1

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах