На новій об’їзній дорозі Трускавця виникло провалля – фото

На новій об’їзній дорозі Трускавця виникло провалля – фото

На новій об’їзній дорозі Трускавця виникло провалля – фото Фото: Oleksandr Dov

Транспорт та інфраструктура
23 серпня 2022 17:49
Автор: Юрій Богун

На новій об’їзній дорозі міста Трускавця Львівської області виникло провалля. Про це повідомив адміністратор спільноти МРТ у соціальній мережі Facebook Marco Varyvoda, опублікувавши відповідні фото.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Не знайшов реакції на це провалля, яке сталося в зоні водопритоків та карстоутворюючих процесів від Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА Львівська обласна державна адміністраціяСлужба автомобільних доріг у Львівській області Дрогобицька районна державна адміністрація Трускавецька міська рада  чи може помиляюся?", - написав він.

За його даними, зона провалля не огороджена, закритий відрізок дороги Трускавець - Львів в межах провалля інтенсивно експлуатується.

На новій об’їзній дорозі Трускавця виникло провалля – фотоНа новій об’їзній дорозі Трускавця виникло провалля – фото Фото: Marco Varyvoda

Моніторинг не проводиться. Дослідження карстоутворюючих процесів не проводиться.

На новій об’їзній дорозі Трускавця виникло провалля – фотоНа новій об’їзній дорозі Трускавця виникло провалля – фото Фото: Marco Varyvoda

Зазначимо, що будівництво цієї дороги розпочали після того, як у березні 2020 року біля Трускавця стався обвал. Фахівці припустили, що наступною під землю може провалитись дорога, тому було прийнято рішення збудувати нову. Роботи розпочалися у березні 2020 року.

Планувалося, що нова дорога матиме дві смуги руху з шириною проїзної частини 7,5 метра. У проєкті передбачили влаштування на початку та в кінці траси однорівневих транспортних розв’язок кільцевого типу та трьох з’їздів. Ця ділянка траси оминає небезпечні карстові провалля та дасть змогу відновити зручне й безпечне сполучення між курортними містами Львівщини та спрямувати автотранспорт в обхід Трускавця.

На початку жовтня 2021 року президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Львівської області оглянув будівництва обходу міста Трускавця, який стане частиною автомобільної дороги державного значення Т-14-02 Східниця – Пісочна. Планувалося, що до кінця року дорогу відкриють. Втім, станом на серпень 2022 року автомобілі нею так і не курсують. А от велосипедисти дуже полюбляють тут кататися.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах