Львівська область сама купить нові "Школярики" замість тих, які віддали на потреби ЗСУ

Львівська область сама купить нові «Школярики» замість тих, які віддали на потреби ЗСУ

Львівська область сама купить нові «Школярики» замість тих, які віддали на потреби ЗСУ Фото: drohobych-rada.gov.ua

Транспорт та інфраструктура
09 вересня 2022 11:17
Автор: Юрій Богун

Львівська область наразі єдина в Україні, яка централізовано планує закупити автобуси для школярів замість тих, які віддали на потреби ЗСУ. Зробити це планується за власні кошти. Про це повідомляє Львівська військова адміністрація.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, Кабінет Міністрів України розглянув пропозицію Львівської обласної військовї і вніс зміни до своєї постанови № 590, дозволивши пріоритетно провести розрахунки держказначейства в частині можливості закупівель «Школяриків».

«Ставимо собі за мету закупити максимально можливу кількість автобусів. Потреба у Львівській області – це 174 автобуси, з яких 11 – спеціальні автобуси для дітей з особливими освітніми потребами. Нагальна потреба викликана тим, що близько ста шкільних автобусів вилучили на потреби військових, також у близько сотні автобусів закінчується термін експлуатації», - розповів заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Іван Собко.

Для цього початковий ресурс керівництво Львівської ОВА вже виділило – це 55,7 млн гривень. На ці кошти управління транспорту та зв’язку оголосить тендер на закупівлю.

До повномасштабного військового вторгнення рф на територію України шкільний автопарк нашої області налічував 410 автобусів, з яких 87 були передані для евакуації мирних жителів із зон активних бойових дій.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах