У Стрийському парку з'явиться масштабна патріотична клумба – відео

У Стрийському парку облаштують велику клумбу «Від Криму до Карпат»

У Стрийському парку облаштують велику клумбу «Від Криму до Карпат» Фото: Роман Балук

Транспорт та інфраструктура
16 вересня 2022 07:53

У Стрийському парку облаштують велику клумбу «Від Криму до Карпат», де на кількох ділянках висадять рослини, які притаманні різним місцевостям в Україні. Клумба стане найбільшою у парку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Клумба складатиметься з кількох ділянок-просторів, розділених доріжками – зони Карпат, Криму та степів. Наприклад, червону руту, цвіт папороті, дзвоники карпатські, нарциси, бузульник та злаки заплановано висадити на частині клумби, яка уособлюватиме Карпатський регіон.

Зона Криму та південна частина будуть представлені ароматами ялівцю, сосни кримської, гіацинтів. А влітку сюди хочуть виносити тропічні рослини з оранжереї Стрийського парку. Троянди, лікарські лугові трави та злаки зустрічатимуть відвідувачів у степовій зоні.

Авторкою ідеї клумби є мешканка Маріуполя Наталя Гончарова, яка з початком російської агресії приїхала до Львова. У рідному місті жінка займалася ландшафтним дизайном.

«На створення клумби, де різні частини України будуть представлені характерними для цих регіонів рослинами, надихнув сам Стрийський парк. Коли заходиш у парк з центральної частини, то ліворуч є схили, каскад потічків - що все разом асоціюється із Карпатами. Праворуч, з південної частини парку, розташовано оранжерею, де ростуть південні рослини, а посередині парку – степова зона. Окрім того, парк є пам‘яткою садового-паркового мистецтва загальнодержавного значення. За такого статусу йому пасуватимуть рослини, які представлятимуть різні широти нашої держави», – сказала авторка проєкту.

Клумба з’явиться біля пам‘ятника Яну Кілінському та каскаду струмків. Ідею планують втілювати вже незабаром. Для цього наразі готують тендер на виконання робіт. Крім того, вже є візуалізація вхідної групи в парк «Від Криму до Карпат».  

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах