Львів’янка відсудила понад 200 тисяч гривень компенсації за наїзд трамвая

Львів’янка відсудила понад 200 тисяч гривень за те, що її збив трамвай

Львів’янка відсудила понад 200 тисяч гривень за те, що її збив трамвай Фото: uk.wikipedia.org

Транспорт та інфраструктура
21 вересня 2022 15:07

Львів’янка Ганна Гудим відсудила у «Львівелектротрансу» понад 200 тисяч гривень моральної компенсації за те, що її збив трамвай. ДТП сталася на вулиці Сахарова, унаслідок чого вона отримала травми, які досі лікує.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Наїзд стався ще у листопаді 2015 року на вулиці Сахарова. Водій трамвая №3 Тарас Кішко, рухаючись у напрямку вулиці Княгині Ольги, біля будинку №52 наїхав на пішохідку Ганну Гудим, що переходила дорогу не на переході, а через трамвайні колії. Унаслідок ДТП жінка отримала численні травми, серед яких переломи, забій грудної клітки та струс мозку, повідомляє zaxid.net.

9 червня 2021 року Франківський районний визнав винним Тараса Кішка у вчиненні ДТП та призначив йому рік іспитового терміну з позбавленням права керувати транспортом на три роки.

Водночас потерпіла Ганна Гудим подала проти ЛКП «Львівелектротранс» та ПАТ «Страхова компанія "Українська страхова група"» цивільний позов про відшкодування моральної шкоди та витрат на лікування. У матеріалах справи вказано, що упродовж 2015-2016 років жінка лікувала наслідки ДТП у 8-й міській клінічній лікарні та лікарні швидкої допомоги.

Після виписки проходила реабілітацію лікувальною фізкультурою, а з 2016 до 2019 року лікувалась у клініці в Італії, де їй зробили операцію. Зараз вона лікується у 5-й міській лікарні Львова. За її словами, через отримані у ДТП травми їй важко пересуватися, має проблеми зі слухом та серцем.

Моральну шкоду та витрати на лікування Ганна Гудим оцінила у понад 500 тисяч гривень, які, на її думку, має відшкодувати ЛКП «Львівелектротранс». Крім цього, вона просила стягнути моральну компенсацію й зі компанії, де був застрахований трамвайний вагон.

16 вересня суддя Франківського районного суду частково задовольнила позов Ганни Гудим . Суд зобов’язав ЛКП «Львівелектротранс» виплатити постраждалій 15 тисяч гривень витрат за лікування і 200 тисяч гривень моральної компенсації. Ще 11,3 тис. грн жінці має виплатити ПАТ «Страхова компанія "Українська страхова група"».

Крім цього, «Львівелектротранс» та страхова компанія мають компенсувати 6726 та 1148 грн судових витрат. Це рішення можна оскаржити в апеляційному суді.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах