Львів'ян запрошують долучитись до озеленення міста — як висадити власне дерево

Львів'ян запрошують долучитись до озеленення міста — як висадити власне дерево.

Львів'ян запрошують долучитись до озеленення міста — як висадити власне дерево. Фото: city-adm.lviv.ua.

Транспорт та інфраструктура
28 жовтня 2022 16:57

Мешканців запрошують долучитись до озеленення Львова. Вже другий рік поспіль усі охочі мають змогу взяти участь у сезонній висадці та спільно із садівниками міста посадити власне дерево. Про це повідомили в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Напевно, вас цікавить результат, аби ваше дерево виросло здоровим і жило довго. Для того, аби так сталося, ми пропонуємо варіант з мінімальними ризиками. Для цього важливо обрати правильне місце, правильний саджанець, правильно його посадити і доглядати молоде дерево принаймні перші кілька років. Так, разом із садівником Львова ви можете обрати місце посадки, вид, і, відповідно, оплачуєте саджанець. Далі місто висаджує саджанець за вашою участю в найближчий період посадки дерев — переважно це відбувається в жовтні-листопаді або вже навесні", — розповіли в управлінні екології та природних ресурсів.

Також там зазначили, що пропонують садити лише якісні сформовані саджанці з розсадників в місцях з найбільш сприятливими умовами, що мінімізує ризики неприживлення чи пошкодження дерева після висадки. Вартість такого саджанця переважно є від 2,2 тисячі гривень до 4,5 тисячі гривень.

Як стати учасником висадки дерев

1. Заповніть електронну форму. У заявці ви можете вказати бажану локацію та вид дерева, а можете і не вказувати.

2. Після опрацювання заявки з вами сконтактує садівник району чи парку для узгодження деталей (вибір місця, саджанця, дня посадки та інше).

3. Ви оплачуєте рахунок за саджанець, який вам виставляє обраний вами розсадник.

4. Ви отримаєте запрошення на посадку дерева з вказанням часу.

5. Проводити висадку будуть спеціалісти з догляду за озелененням відповідного району чи парку, під наглядом садівника і за вашою участю. Все необхідне для висадки буде на місці.

6. Садівник та міські служби здійснюватимуть нагляд за ростом дерева. Але ви можете періодично навідувати та поливати дерево, так воно розвиватиметься швидше і краще.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах