На Сихові реорганізують рух та облаштують велосмугу

На Гната Хоткевича реорганізують рух та облаштують велосмугу

На Гната Хоткевича реорганізують рух та облаштують велосмугу Фото: sykhiv.media

Транспорт та інфраструктура
03 листопада 2022 08:10

У Львові на вулиці Гната Хоткевича реорганізують рух та облаштують велосмугу у напрямку парку Івана Павла ІІ. Також з’явиться пішохідний перехід на перехресті вулиці Гната Хоткевича – Чукаріна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомив голова депутатської комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності ЛМР Ігор Зінкевич, велосмугу на Хоткевича облаштують по правій стороні вулиці. Там ширина дозволяє зробити розподіл на дві сторони руху, щоб обмежити можливість порушення паркування по правій стороні вулиці. Цим ускладнюється рух для автобусів, які там курсують, пише Tvoemisto.tv.

Фото: tvoemisto.tvФото: tvoemisto.tv

«Доречною також була пропозиція поліції, яка нагадала, що велосмуга має бути іншого кольору. Я навіть сам буду пропонувати керівництву «Шувару», щоб вони погодилися і замалювали велосмугу червоним кольором, аби водії розуміли, що при паркуванні буде порушення, в тому числі евакуація», – зазначив Ігор Зінкевич.

Спочатку на вулиці Хоткевича встановлять знаки про заборону паркування. Далі планується нанесення розмітки, в тому числі її зміщення. Зараз смуга розподілу дороги є нанесена, проте її ще треба вирівняти, залишивши півтори метра для велосмуги.

За словами керівника департаменту міської мобільності Ореста Олеськіва, завершити облаштування велосмуги та зміну організації руху планують навесні наступного року, коли проводитимуть планове нанесення розмітки у Сихівському районі. Водночас облаштування пішохідного переходу на вул. Чукаріна мають виконати до 1 грудня цього року.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах