Два санаторії у Трускавці реконструюють під житло для переселенців

Два санаторії у Трускавці реконструюють під житло для переселенців

Два санаторії у Трускавці реконструюють під житло для переселенців Фото: rest.in.ua

Транспорт та інфраструктура
02 листопада 2022 16:08

У Трускавці модернізують санаторії «Рубін» та «Янтар», щоб облаштувати там житло для переселенців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Будівлі санаторіїв «Рубін» та «Янтар», загальною площею орієнтовно 32 тисячі метрів квадратних, реконструюють під будинки із їдальнями, соціальні центрами, розташовані в центрі Трускавця, повідомляє «Інтерфакс-Україна»

«Вони були законсервовані на початку російської агресії у 2014-2015 роках», – сказав партнер юридичної фірми Integrites, яка виступає за цим проєктом, Олег Загнітко.

За його словами, у результаті від 1,6 тисячі до 3 тисяч людей отримають житло. Проект буде реалізуватися на основі державно-приватного партнерства із метою інтеграції переселенців в економіку субрегіону. Integrites із липня 2022 року консультує місто щодо фінансової та управлінської структури державно-приватного партнерства. Проект у Трускавці є частиною Rehousing Ukraine Initiative (Ініціативи житлового забезпечення України). ІЖУ – це партнерство Інституту доступного житла (Affordable Housing Institute) – неприбуткової організації, зареєстрованої в США, та Integrites із залученням фахівців.

Санаторії «Рубін» та «Янтар» входять до ПрАТ «Трускавецькурорт», на яке нещодавно було накладено арешт у межах кримінального провадження щодо відчуження майна об'єктів нерухомості, які перебували в управлінні Федерації професійних спілок України, ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» та ПрАТ «Укрпрофтур».

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах