На вулиці Бандери облаштували діагональний пішохідний перехід

На вулиці Бандери облаштували діагональний пішохідний перехід

На вулиці Бандери облаштували діагональний пішохідний перехід Фото:facebook.com/comfycity.lviv

Транспорт та інфраструктура
11 листопада 2022 16:29

На перехресті вулиць Бандери – Антоновича  – Русових облаштували діагональний пішохідний перехід. Перехід такого плану став першим у Львові.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомив керівник відділу розвитку вуличної інфраструктури департаменту міської мобільності ЛМР Павло Сирватка, перехід облаштували для зручності мешканців і для того, щоби була можливість покращити регулювання світлофора. Бо, фактично, зараз, крім того, що намалювали перехід, змінилося світлофорне регулювання, пише tvoemisto.tv.

На вулиці Бандери облаштували діагональний пішохідний перехідНа вулиці Бандери облаштували діагональний пішохідний перехід Фото:facebook.com/comfycity.lviv

“Раніше, як і до ремонту, в одній фазі могли рухатися в обидві сторони вулиця Бандери та поворот з Бандери на вул. Русових. Потім – транспорт на Бандери і на поворот стояв, натомість могли виїжджати з Русових, а потім окремо їхав транспорт з вул. Антоновича. Окрім переходу, ще встановили світлофори. Зміни зроблені так, що вулиця Бандери їде прямо в обидві сторони окремо, а правий поворот з Бандери на Русових відбувається одночасно з виїздом транспорту з вулиці Русових. Раніше не можна було це зробити, бо одночасно з правим поворотом їхали по Бандери прямо і той, хто виїхаджав би з Русових стикнувся з тим, хто їде по Бандери прямо», – зазначив він.

За словами Павла Сирватки, діагональний пішохідний перехід на цьому перехресті є частиною тих змін, що були закладені в проєкті реконструкції вулиці Бандери. Основна мета – зробити регулювання логічнішим.

На вулиці Бандери облаштували діагональний пішохідний перехідНа вулиці Бандери облаштували діагональний пішохідний перехід Фото:facebook.com/comfycity.lviv

«Оскільки там і трамваї з вулиці Бандери повертають, і є потоки автомобілів, то, коли буде адаптивне регулювання, це розділення дозволить давати більше зеленого світла тому, хто очікує, а не там, де ніхто не рухається. Окрім цього, люди йдуть вздовж вулиці Бандери і розділяти її на різні цикли, на різні переходи – менш комфортно», – додав чиновник.

Ескізний проєкт вулиці розробили ще до пандемії коронавірусу та карантинних обмежень, тому, додає він, враховували те, що поруч є Національний університет «Львівська політехніка» і пікові години, коли активний рух. Так цей перехід дозволяє людей не чекати в некомфортних умовах, а переходити безпечно. Водночас за адаптивного регулювання – перерозподіляти час так, щоби пропустити щонайбільше транспорту та пішоходів. 

Отже, на загальний зелений сигнал світлофора можна рухатися прямо вулицею Бандери та повертати ліворуч на вул. Митрополита Андрея. Для вул. Русових є окрема фаза, коли автомобілі та трамваї можуть рухатися по правій колії. Одночасно із цим виїжджає транспорт з вул. Русових, не очікуючи. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах