Через нестачу кави доріжки львівських парків посипатимуть щебеневим відсівом

Через нестачу кави доріжки львівських парків посипатимуть щебеневим відсівом.

Через нестачу кави доріжки львівських парків посипатимуть щебеневим відсівом. Фото: city-adm.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
15 грудня 2022 10:00

Для боротьби з ожеледицею доріжких львівських парків узимку посипатимуть дрібним щебеневим відсівом замість піскосуміші. Про це розповіла керівниця управління екології та природних ресурсів міськради Львова Олександра Сладкова. Читайте всі новини Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

 «У всіх парках міста ми вирішили відмовитись від піскосуміші та дали доручення використовувати лише дрібний відсів для посипання доріжок. Він є чудовою альтернативою, адже після використання його можна просто змести на газон – він зовсім не шкодить траві та зеленим насадженням. Відсів не розчиняється та не стікає з доріжок, а просто примерзає і зберігається, виконуючи свою функцію», – пояснила Олександра Сладкова.

Окрім того, за її словами, такий матеріал обходиться дешевше, аніж піскосуміш і має більш естетичний вигляд. Після зимового сезону, додає Олександра Сладкова, відсів змішається з грунтом і крізь нього проросте трава.

Нагадаємо, що у 2021 році у парках Львова замість піскосуміші почали використовувати для посипання доріжок кавову гущу. Тоді місто домовилося з кількома кав'ярнями, які зголосилися безкоштовно віддавати гущу. Тієї ж зими таку львівську ініціативу перейняли мерії Кракова і Варшави. Втім, цьогоріч у Львові виникли проблеми із заготівлею кавової гущі, адже влітку не вийшло висушувати її у потрібній кількості – практично у промислових масштабах.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах